---------- Forwarded message ----------
From: Blogger <no-reply@blogger.com>
Date: 2013/4/4
Subject: [လူဗိုလ္ဟူသည္ ...] အႏၲရာယ္ကင္းေအာင္ စားေသာက္နည္းမ်ား~
To: lubo601@gmail.com
နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS shared a photo.
--
Posted By Blogger to လူဗိုလ္ဟူသည္ ... at 4/05/2013 10:44:00 AM
From: Blogger <no-reply@blogger.com>
Date: 2013/4/4
Subject: [လူဗိုလ္ဟူသည္ ...] အႏၲရာယ္ကင္းေအာင္ စားေသာက္နည္းမ်ား~
To: lubo601@gmail.com
နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS shared a photo.
ဆီထမင္း
၁။ အဆီအအိမ့္ မ်ားလြန္းေသာ ဒံေပါက္ထမင္း ႀကိဳက္သူမ်ား ဒံေပါက္မစားမီ ေရွ႔တြင္ရွိေသာ ပန္းကန္ထဲမွ ပူဒီနာ (ပုစီနံ) ရြက္မ်ားကို အရင္ဝါးစားျပီးမွ ထမင္းစားပါ။ အဆိပ္အေတာက္ ကင္းပါသည္။
၂။ အုန္းႏို႔၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္ဥ အ...ႏွစ္တို႔ပါေသာ မုန္းဟင္းခါး၊ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ ႀကိဳက္သူမ်ား ေရွးဦးစြာ မုန္းမစားမီ သံပုရာသီးစိတ္မ်ားကို ယူ၍ ဇြန္းထဲတြင္ အရည္ညႇစ္ခ်ပါ။
ရလာေသာ ဇြန္းဝက္ခန္႔ သံပုရာရည္မ်ားကို အရင္ေသာက္ခ်ျပီးမွ မုန္႔မ်ားကို စားပါ။ အႏၲရာယ္ကင္းေသာ မုန္႔စားနည္း ျဖစ္ပါသည္။
၃။ အဆိပ္အေတာ္ကမ်ားေသာ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ အသည္းပ်က္တတ္ေသာ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို လံုးဝမစားဘဲေနက အႏၲရာယ္ကင္းပါသည္။
စိတ္မခိုင္၍ စားလိုပါက မွ်စ္ခ်ဥ္ထဲသို႔ သံပုရာရည္ အႏွံ႔ညႇစ္ခ်ျပီး နာနာနယ္၍ ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ။ ျပီးမွ မိမိစတ္ႀကိဳက္ ခ်က္စားပါ။
သို႔မဟုတ္-မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္ထဲသို႔ သံပုရာရည္ ညႇစ္ခ်ျပီ ေမႊေႏွာက္ကာ ဟင္းအိုးကို မီးဖိုမွခ်၍ သံုးေဆာင္ပါ။ အဆိပ္အေတာက္ နည္းသြားပါသည္။
၄။ ရိုးရာအစားအစာ ျဖစ္ေသာလည္း ဥပဒ္ျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ လက္ဖက္ကို လက္ဖက္ႀကိဳက္သူမ်ား ျပဳျပင္၍ စားႏိုင္ပါသည္။
ပထမဦးစြာ လက္ဖက္ကို ဆား၊ သံပုရာရည္တို႔ျဖင့္ နာနာပြတ္နယ္၍ ေရေဆးပါ။ ၂-ႀကိမ္ခန္႔ ထိုသိုိ႔ ျပဳလုပ္ျပီးမွ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သလို သုပ္စားပါ။
၅။ အထက္အညာေဒသ အိမ္ရွင္မမ်ားသည္ မန္းက်ည္းသီးစိမ္းကို အေပၚမွ အေပြးခြံ ျဖစ္မပစ္ဘဲ ခ်က္စားေလ့ရွိပါသည္။
မန္းက်ည္းသီးေပြး ညိဳညစ္ညစ္မ်ားကို ဓားႏွသ့္ျခစ္ခ်ျပီး အတြင္းမွ စိမ္းဖန္႔ဖန္႔ မန္းက်ည္းသီးသား ေပၚလာမွ ေထာင္း၍ ခ်က္စားပါ။ ရင္က်ပ္ေရာဂါ မျဖစ္ႏိုင္ပါ။
၆။ လူတိုင္းလိုလို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ ဒညင္းသီးကို စား၍ျဖစ္ေသာ ေရာဂါမွာ ေဆးကုသ၍ မရပါ-ဟုပင္ တခ်ိဳ႔ေသာ ဆရာဝန္မ်ား ေျပာၾကားၾကပါသည္။
မသင့္တာကိုမွ စားလိုေသာ လူတို႔ ဗီဇအရ ဒညင္းသီး စားလိုပါက ပထမ တစ္ေရ ျပဳတ္ပါ။ အခြံပြလာလွ်င္ မီးဖိုမွခ်၍ အခြံသင္၊ ထန္းလ်က္ အေသးစား ၂-လံုးခန္႔ ထည့္ျပီး ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ျပန္ျပဳတ္ပါ။ ေရခန္းမွ ခ်၍ သံုးေဆာင္ပါ။
အႏၲရာယ္ကင္း၍ ခံတြင္းနံ႔လည္း ရွင္းပါသည္။
တနည္းမွာ---ဒညင္းသီးျပဳတ္မွ အေညႇာက္ကေလးမ်ားကို ဖယ္စားပါက ေသြးတက္မႈ ကင္းပါသည္။
အသက္ကို ဉာဏ္ေစာင့္၍ က်န္းမာရႊင္လန္းစြာ ေနထိုင္ႏိုင္ၾကပါေစ။
(ဥက္မယ္မယ္/နကၡတၱ-၂၀၀၆-၃)
post by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
https://www.facebook.com/loveBUDS.6
note copy via မဂၤလာသတင္းစဥ္
note & photo credit to original uploader
၂။ အုန္းႏို႔၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္ဥ အ...ႏွစ္တို႔ပါေသာ မုန္းဟင္းခါး၊ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ ႀကိဳက္သူမ်ား ေရွးဦးစြာ မုန္းမစားမီ သံပုရာသီးစိတ္မ်ားကို ယူ၍ ဇြန္းထဲတြင္ အရည္ညႇစ္ခ်ပါ။
ရလာေသာ ဇြန္းဝက္ခန္႔ သံပုရာရည္မ်ားကို အရင္ေသာက္ခ်ျပီးမွ မုန္႔မ်ားကို စားပါ။ အႏၲရာယ္ကင္းေသာ မုန္႔စားနည္း ျဖစ္ပါသည္။
၃။ အဆိပ္အေတာ္ကမ်ားေသာ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ အသည္းပ်က္တတ္ေသာ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို လံုးဝမစားဘဲေနက အႏၲရာယ္ကင္းပါသည္။
စိတ္မခိုင္၍ စားလိုပါက မွ်စ္ခ်ဥ္ထဲသို႔ သံပုရာရည္ အႏွံ႔ညႇစ္ခ်ျပီး နာနာနယ္၍ ေရေဆးျပီး စစ္ထားပါ။ ျပီးမွ မိမိစတ္ႀကိဳက္ ခ်က္စားပါ။
သို႔မဟုတ္-မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္ထဲသို႔ သံပုရာရည္ ညႇစ္ခ်ျပီ ေမႊေႏွာက္ကာ ဟင္းအိုးကို မီးဖိုမွခ်၍ သံုးေဆာင္ပါ။ အဆိပ္အေတာက္ နည္းသြားပါသည္။
၄။ ရိုးရာအစားအစာ ျဖစ္ေသာလည္း ဥပဒ္ျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ လက္ဖက္ကို လက္ဖက္ႀကိဳက္သူမ်ား ျပဳျပင္၍ စားႏိုင္ပါသည္။
ပထမဦးစြာ လက္ဖက္ကို ဆား၊ သံပုရာရည္တို႔ျဖင့္ နာနာပြတ္နယ္၍ ေရေဆးပါ။ ၂-ႀကိမ္ခန္႔ ထိုသိုိ႔ ျပဳလုပ္ျပီးမွ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သလို သုပ္စားပါ။
၅။ အထက္အညာေဒသ အိမ္ရွင္မမ်ားသည္ မန္းက်ည္းသီးစိမ္းကို အေပၚမွ အေပြးခြံ ျဖစ္မပစ္ဘဲ ခ်က္စားေလ့ရွိပါသည္။
မန္းက်ည္းသီးေပြး ညိဳညစ္ညစ္မ်ားကို ဓားႏွသ့္ျခစ္ခ်ျပီး အတြင္းမွ စိမ္းဖန္႔ဖန္႔ မန္းက်ည္းသီးသား ေပၚလာမွ ေထာင္း၍ ခ်က္စားပါ။ ရင္က်ပ္ေရာဂါ မျဖစ္ႏိုင္ပါ။
၆။ လူတိုင္းလိုလို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေသာ ဒညင္းသီးကို စား၍ျဖစ္ေသာ ေရာဂါမွာ ေဆးကုသ၍ မရပါ-ဟုပင္ တခ်ိဳ႔ေသာ ဆရာဝန္မ်ား ေျပာၾကားၾကပါသည္။
မသင့္တာကိုမွ စားလိုေသာ လူတို႔ ဗီဇအရ ဒညင္းသီး စားလိုပါက ပထမ တစ္ေရ ျပဳတ္ပါ။ အခြံပြလာလွ်င္ မီးဖိုမွခ်၍ အခြံသင္၊ ထန္းလ်က္ အေသးစား ၂-လံုးခန္႔ ထည့္ျပီး ေနာက္တစ္ႀကိမ္ ျပန္ျပဳတ္ပါ။ ေရခန္းမွ ခ်၍ သံုးေဆာင္ပါ။
အႏၲရာယ္ကင္း၍ ခံတြင္းနံ႔လည္း ရွင္းပါသည္။
တနည္းမွာ---ဒညင္းသီးျပဳတ္မွ အေညႇာက္ကေလးမ်ားကို ဖယ္စားပါက ေသြးတက္မႈ ကင္းပါသည္။
အသက္ကို ဉာဏ္ေစာင့္၍ က်န္းမာရႊင္လန္းစြာ ေနထိုင္ႏိုင္ၾကပါေစ။
(ဥက္မယ္မယ္/နကၡတၱ-၂၀၀၆-၃)
post by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
https://www.facebook.com/loveBUDS.6
note copy via မဂၤလာသတင္းစဥ္
note & photo credit to original uploader
--
Posted By Blogger to လူဗိုလ္ဟူသည္ ... at 4/05/2013 10:44:00 AM
ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔မွ ေန႔စဥ္ Mail မ်ားရယူလိုပါက http://groups.google.com/group/mrsorcerer/subscribe?hl=en
Member မ်ား မိမိတို.သိထားသည္မ်ားကို မွ်ေ၀လိုပါက mrsorcerer@googlegroups.com သို႔စာပို႔ႏိုင္ပါသည္။
ေမွာ္ဆရာအဖြဲ ့မွ ႏႈတ္ထြက္လိုလွ်င္ mrsorcerer+unsubscribe@googlegroups.com ကိုႏွိပ္ျပီး စာပို႔ေပးပါရန္။
စာလက္ခံလိုသည့္ပံုစံ ျပင္လိုလွ်င္ http://groups.google.com/group/mrsorcerer?hl=en
အဖြဲ ့၏ စည္းကမ္းမ်ားကို သိလိုလွ်င္ http://groups.google.com/group/mrsorcerer/browse_thread/thread/af2f4a1d44d4d909?hl=en တြင္ ဖတ္ရႈႏိုင္ပါသည္ ။
Facebook (FB) ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔သို႔ Mail ပို႔လိုလွ်င္ mrsorcerer2@groups.facebook.com
FB ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔သို့ ၀င္ရန္ http://www.facebook.com/home.php?sk=group_173571176006981&ap=1
Facebook Page ႏွင့္ဆက္သြယ္လိုလွ်င္ www.facebook.com/mrsorcerergroup
ေမွာ္ဆရာ အဖြဲ ့ႏွင့္ပက္သက္၍ ေ၀ဖန္အၾကံျပဳလိုပါက >>>
ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ ( mrsorcerer9@gmail.com, mrsorcerer27@gmail.com ) ထံသို.
ေပးပို.ႏိုင္ပါသည္ ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "ေမွာ္ဆရာ အဖြဲ ့ ( Ѧя Ƨσяcɛяɛя )" group.
Visit this group at http://groups.google.com/group/mrsorcerer?hl=en.