---------- Forwarded message ----------
From: Blogger <no-reply@blogger.com>
Date: 2013/4/9
Subject: [လူဗိုလ္ဟူသည္ ...] ~၀က္သား၏ ဆုိးက်ိဳးမ်ား~
To: lubo601@gmail.com
--
Posted By Blogger to လူဗိုလ္ဟူသည္ ... at 4/10/2013 11:49:00 AM
From: Blogger <no-reply@blogger.com>
Date: 2013/4/9
Subject: [လူဗိုလ္ဟူသည္ ...] ~၀က္သား၏ ဆုိးက်ိဳးမ်ား~
To: lubo601@gmail.com
၁. ၀က္မွာ ေခၽြးဂလင္း မရွိပါဘူး။ ေခၽြးဂလင္း (Sweat Gland) မွ ေခၽြးထုတ္ျခင္းဟာ (one of excretory system) အညွစ္အေၾကးစြန္႔ထုတ္မႈစနစ္ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ဒါဆိုရိုးရိုးေလးပဲ ေတြးၾကည့္ ရေအာင္ .. အညစ္အေၾကးစြန္႔ထုတ္မႈ မရွိေတာ့ အညစ္အေၾကးေတြစုေနတယ္ဆိုတဲ့သေဘာပါ။
၂.ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြ အင္မတန္ႀကဳိက္တဲ့ေနရာေတြျဖစ္တဲ့ ရႊံ႕ႏြံလိုေနရာမ်ဳိးမွာ ေနတာျဖစ္တ့ဲ အတြက္ ၀က္ဟာက်န္းမာေရးအရစားသံုးသင့္တယ္လို႔ဘယ္လိုမွျမင္ႏို္င္စရာအေၾကာင္းမရွိပါ။
အရသာဘက္ကစဥ္းစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့အဆီမ်ား၊ ေခၽြးထုတ္ႏိုင္ျခင္းမရွိတဲ့အတြက္ အရသာ ဟာ ေလးေလးပင္ပင္နဲ႔ စားေကာင္းမယ့္ သေဘာမွာရွိေပမယ့္၊က်ေနာ္တို႔ဟာပါးစပ္အရသာ အတြက္ပဲ စဥ္းစားမွာလား..က်န္းမာေရးအရစဥ္းစားမွာလားလို႔ပဲ က်ေနာ္ျပန္ေမးပါရေစ။
ေနာက္ၿပီး ၀က္သားဟာ အျခားအသားေတြထက္ ( လူေတြအတြက္ အျဖစ္အမ်ားဆံုးနဲ႔ ေၾကာက္ စရာေကာင္းဆံုးေရာဂါေတြျဖစ္တဲ့) ေက်ာက္ကပ္၊ ေသြးတိုး၊ ဆီးခ်ဳိနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ အျဖစ္မ်ားေစပါတယ္။
*ေသြးတိုးေရာဂါျဖစ္တဲ့သူတိုင္း ၀က္သားမစားပါဘူး၊ ဒါေပမယ့္ ၀က္သားစားတဲ့သူတိုင္း(ေနာင္တခ်ိန္မွာ) ေသြးတိုးေရာဂါျဖစ္ေစပါတယ္။*
၃.၀က္မွာအဆိုးဆံုးက(Hook/TapeWorm) ေတြပါ...အဲဒီတုပ္ျပားေကာင္ေတြဟာအင္မတန္ျပင္းပါတယ္ ဆိုတဲ့ အစာအိမ္ထဲက အက္ဆစ္ေတြကိုေတာင္ သူတို႔ျပန္႔ပြါးဖုိ႔အတြက္ သံုးခ်ႏိုင္ၾကတယ္။ ဘယ္လိုလည္းဆိုရင္တုပ္ျပားေကာင္ေတြဟာအစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္းထဲကို၀င္တဲ့ခ်ိန္ သူတို႔ဟာ အစာေခ်ရည္ကိုခံႏုိင္တဲ့အကာအကြယ္ (encystedform)ပံုစံမ်ဳိးနဲ႔၀င္ၿပီး။ ေခါင္းပိုင္းမွာရွိတဲ့ခ်ိတ္နဲ႔အူနံရံကုိတြယ္ထားႏိုင္ ပါတယ္။
၄င္းတို႔ဟာ အစာေခ်မွဳစနစ္မရွိပါဘူး.. အာဟာရေတြကို အစာအိမ္ကေန၄င္းတို႔ခႏၶာကိုယ္ထဲကိုတိုက္ရိုက္စုပ္ယူတာျဖစ္တယ္။ အနည္းဆံုး ၆ ေပကေန ၂၅ ေပ ( အခ်ဳိ႕ေနရာမွာ ၅၅ ေပ) အထိရွည္တဲ့ဒီလိုကပ္ပါးေကာင္ဟာလူေတြရဲ့အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာ ေနမယ္ဆိုရင္၊ ေနခြင့္ေပးမယ္ ဆိုရင္ေတာ့ အာဟာရျပတ္လပ္ၿပီး အသက္ဆံုးရွဳံးတဲ့အထိ ျဖစ္ေစပါတယ္။
၄.တုတ္ျပားေကာင္ေတြဟာအျခားတုတ္ေကာင္သန္ေကာင္ေတြနဲ႔မတူတာ၊သူတို႔ေတြကို ေဆးနဲ႔ သတ္ႏိုင္တယ္ထားဦးအူလမ္းေၾကာင္းမွာ ခ်ိတ္ထားတာျဖစ္တဲ့အတြက္ ေတာရံုတန္ရံုနဲ႔ မျပဳတ္ႏိုင္ ပါဘူး... ပုပ္ပြပ်က္စီးေတာ့မွသာ ျပဳတ္က်သြားတာျဖစ္လို႔ ကိုယ့္အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာအဲဒီလိုပုပ္ ပြေနတဲ့ပစၥညး္ရွိတဲ့ဆိုးက်ဳိးကိုလည္း ခံစားရဦးမွာျဖစ္ပါတယ္။
၅. တုတ္ျပားေကာင္ေတြဟာ အပူခ်ိန္ခံႏိုင္မႈအရမ္းျမင့္ပါတယ္.. သူတို႔ရဲ့အပူခ်ိန္ခံႏိုင္မႈဟာ၀က္သားကိုတူးေနေအာင္ ေက်ာ္ခ်က္တယ္ဆိုရင္ေတာင္မွ အဲဒီတုတ္ျပားေကာင္ဟာ မေသႏိုင္ပါဘူး...(၀က္သားထဲမွာ ရွိေနခ်ိန္ဟာ သားေလာင္းအဆင့္ျဖစ္ပါတယ္)
၆. ၀က္ဟာ သူတို႔မွာ သတ္သတ္မွတ္မွတ္အစာရယ္လို႔မရွိပါဘူး… ဒါကလည္း သူတို႔ကို ေကၽြးသမွ်.. ဘာျဖစ္ျဖစ္အကုန္စားၾကပါတယ္။ ဥပမာ - ေျပာရရင္၊ ၀က္သားေကၽြးရင္ေတာင္ ျပန္စားပါတယ္။ (ဒါကလည္းက်ေနာ့္အေဖနဲ႔သူငယ္ခ်င္းေတြစုေပါင္းစပ္ေပါင္းလုပ္ထားတဲ့ငါးကန္က အေစာင့္အလုပ္ သမားက သူေမြးတဲ့၀က္ကို ေကၽြးေမြးေနတာေတြ႕လို႔ပါ)အစံုစားတာျဖစ္လို႔ ေရာဂါပိုးေတြလည္း အစံု၀င္ႏိုင္တဲ့သေဘာမွာရွိပါတယ္။
(၀က္သားကုိ မစားသင့္တဲ့အေၾကာင္း စိတ္၀င္စားလို႔ ဖတ္မိရင္း ေတြ႔တာနဲ႔ ျပန္share လိုက္ပါတယ္။ )
post by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
https://www.facebook.com/loveBUDS.6
note&photo credit to original uploader
copy via myanmarmedicine
၁. ၀က္မွာ ေခၽြးဂလင္း မရွိပါဘူး။ ေခၽြးဂလင္း (Sweat Gland) မွ ေခၽြးထုတ္ျခင္းဟာ (one of excretory system) အညွစ္အေၾကးစြန္႔ထုတ္မႈစနစ္ တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ဒါဆိုရိုးရိုးေလးပဲ ေတြးၾကည့္ ရေအာင္ .. အညစ္အေၾကးစြန္႔ထုတ္မႈ မရွိေတာ့ အညစ္အေၾကးေတြစုေနတယ္ဆိုတဲ့သေဘာပါ။
၂.ဘက္တီးရီးယားပိုးေတြ အင္မတန္ႀကဳိက္တဲ့ေနရာေတြျဖစ္တဲ့ ရႊံ႕ႏြံလိုေနရာမ်ဳိးမွာ ေနတာျဖစ္တ့ဲ အတြက္ ၀က္ဟာက်န္းမာေရးအရစားသံုးသင့္တယ္လို႔ဘယ္လိုမွျမင္ႏို္င္စရာအေၾကာင္းမရွိပါ။
အရသာဘက္ကစဥ္းစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့အဆီမ်ား၊ ေခၽြးထုတ္ႏိုင္ျခင္းမရွိတဲ့အတြက္ အရသာ ဟာ ေလးေလးပင္ပင္နဲ႔ စားေကာင္းမယ့္ သေဘာမွာရွိေပမယ့္၊က်ေနာ္တို႔ဟာပါးစပ္အရသာ အတြက္ပဲ စဥ္းစားမွာလား..က်န္းမာေရးအရစဥ္းစားမွာလားလို႔ပဲ က်ေနာ္ျပန္ေမးပါရေစ။
ေနာက္ၿပီး ၀က္သားဟာ အျခားအသားေတြထက္ ( လူေတြအတြက္ အျဖစ္အမ်ားဆံုးနဲ႔ ေၾကာက္ စရာေကာင္းဆံုးေရာဂါေတြျဖစ္တဲ့) ေက်ာက္ကပ္၊ ေသြးတိုး၊ ဆီးခ်ဳိနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါ အျဖစ္မ်ားေစပါတယ္။
*ေသြးတိုးေရာဂါျဖစ္တဲ့သူတိုင္း ၀က္သားမစားပါဘူး၊ ဒါေပမယ့္ ၀က္သားစားတဲ့သူတိုင္း(ေနာင္တခ်ိန္မွာ) ေသြးတိုးေရာဂါျဖစ္ေစပါတယ္။*
၃.၀က္မွာအဆိုးဆံုးက(Hook/TapeWorm) ေတြပါ...အဲဒီတုပ္ျပားေကာင္ေတြဟာအင္မတန္ျပင္းပါတယ္ ဆိုတဲ့ အစာအိမ္ထဲက အက္ဆစ္ေတြကိုေတာင္ သူတို႔ျပန္႔ပြါးဖုိ႔အတြက္ သံုးခ်ႏိုင္ၾကတယ္။ ဘယ္လိုလည္းဆိုရင္တုပ္ျပားေကာင္ေတြဟာအစာအိမ္အူလမ္းေၾကာင္းထဲကို၀င္တဲ့ခ်ိန္ သူတို႔ဟာ အစာေခ်ရည္ကိုခံႏုိင္တဲ့အကာအကြယ္ (encystedform)ပံုစံမ်ဳိးနဲ႔၀င္ၿပီး။ ေခါင္းပိုင္းမွာရွိတဲ့ခ်ိတ္နဲ႔အူနံရံကုိတြယ္ထားႏိုင္ ပါတယ္။
၄င္းတို႔ဟာ အစာေခ်မွဳစနစ္မရွိပါဘူး.. အာဟာရေတြကို အစာအိမ္ကေန၄င္းတို႔ခႏၶာကိုယ္ထဲကိုတိုက္ရိုက္စုပ္ယူတာျဖစ္တယ္။ အနည္းဆံုး ၆ ေပကေန ၂၅ ေပ ( အခ်ဳိ႕ေနရာမွာ ၅၅ ေပ) အထိရွည္တဲ့ဒီလိုကပ္ပါးေကာင္ဟာလူေတြရဲ့အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာ ေနမယ္ဆိုရင္၊ ေနခြင့္ေပးမယ္ ဆိုရင္ေတာ့ အာဟာရျပတ္လပ္ၿပီး အသက္ဆံုးရွဳံးတဲ့အထိ ျဖစ္ေစပါတယ္။
၄.တုတ္ျပားေကာင္ေတြဟာအျခားတုတ္ေကာင္သန္ေကာင္ေတြနဲ႔မတူတာ၊သူတို႔ေတြကို ေဆးနဲ႔ သတ္ႏိုင္တယ္ထားဦးအူလမ္းေၾကာင္းမွာ ခ်ိတ္ထားတာျဖစ္တဲ့အတြက္ ေတာရံုတန္ရံုနဲ႔ မျပဳတ္ႏိုင္ ပါဘူး... ပုပ္ပြပ်က္စီးေတာ့မွသာ ျပဳတ္က်သြားတာျဖစ္လို႔ ကိုယ့္အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာအဲဒီလိုပုပ္ ပြေနတဲ့ပစၥညး္ရွိတဲ့ဆိုးက်ဳိးကိုလည္း ခံစားရဦးမွာျဖစ္ပါတယ္။
၅. တုတ္ျပားေကာင္ေတြဟာ အပူခ်ိန္ခံႏိုင္မႈအရမ္းျမင့္ပါတယ္.. သူတို႔ရဲ့အပူခ်ိန္ခံႏိုင္မႈဟာ၀က္သားကိုတူးေနေအာင္ ေက်ာ္ခ်က္တယ္ဆိုရင္ေတာင္မွ အဲဒီတုတ္ျပားေကာင္ဟာ မေသႏိုင္ပါဘူး...(၀က္သားထဲမွာ ရွိေနခ်ိန္ဟာ သားေလာင္းအဆင့္ျဖစ္ပါတယ္)
၆. ၀က္ဟာ သူတို႔မွာ သတ္သတ္မွတ္မွတ္အစာရယ္လို႔မရွိပါဘူး… ဒါကလည္း သူတို႔ကို ေကၽြးသမွ်.. ဘာျဖစ္ျဖစ္အကုန္စားၾကပါတယ္။ ဥပမာ - ေျပာရရင္၊ ၀က္သားေကၽြးရင္ေတာင္ ျပန္စားပါတယ္။ (ဒါကလည္းက်ေနာ့္အေဖနဲ႔သူငယ္ခ်င္းေတြစုေပါင္းစပ္ေပါင္းလုပ္ထားတဲ့ငါးကန္က အေစာင့္အလုပ္ သမားက သူေမြးတဲ့၀က္ကို ေကၽြးေမြးေနတာေတြ႕လို႔ပါ)အစံုစားတာျဖစ္လို႔ ေရာဂါပိုးေတြလည္း အစံု၀င္ႏိုင္တဲ့သေဘာမွာရွိပါတယ္။
(၀က္သားကုိ မစားသင့္တဲ့အေၾကာင္း စိတ္၀င္စားလို႔ ဖတ္မိရင္း ေတြ႔တာနဲ႔ ျပန္share လိုက္ပါတယ္။ )
post by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
https://www.facebook.com/loveBUDS.6
note&photo credit to original uploader
copy via myanmarmedicine
--
Posted By Blogger to လူဗိုလ္ဟူသည္ ... at 4/10/2013 11:49:00 AM
ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔မွ ေန႔စဥ္ Mail မ်ားရယူလိုပါက http://groups.google.com/group/mrsorcerer/subscribe?hl=en
Member မ်ား မိမိတို.သိထားသည္မ်ားကို မွ်ေ၀လိုပါက mrsorcerer@googlegroups.com သို႔စာပို႔ႏိုင္ပါသည္။
ေမွာ္ဆရာအဖြဲ ့မွ ႏႈတ္ထြက္လိုလွ်င္ mrsorcerer+unsubscribe@googlegroups.com ကိုႏွိပ္ျပီး စာပို႔ေပးပါရန္။
စာလက္ခံလိုသည့္ပံုစံ ျပင္လိုလွ်င္ http://groups.google.com/group/mrsorcerer?hl=en
အဖြဲ ့၏ စည္းကမ္းမ်ားကို သိလိုလွ်င္ http://groups.google.com/group/mrsorcerer/browse_thread/thread/af2f4a1d44d4d909?hl=en တြင္ ဖတ္ရႈႏိုင္ပါသည္ ။
Facebook (FB) ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔သို႔ Mail ပို႔လိုလွ်င္ mrsorcerer2@groups.facebook.com
FB ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔သို့ ၀င္ရန္ http://www.facebook.com/home.php?sk=group_173571176006981&ap=1
Facebook Page ႏွင့္ဆက္သြယ္လိုလွ်င္ www.facebook.com/mrsorcerergroup
ေမွာ္ဆရာ အဖြဲ ့ႏွင့္ပက္သက္၍ ေ၀ဖန္အၾကံျပဳလိုပါက >>>
ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ ( mrsorcerer9@gmail.com, mrsorcerer27@gmail.com ) ထံသို.
ေပးပို.ႏိုင္ပါသည္ ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "ေမွာ္ဆရာ အဖြဲ ့ ( Ѧя Ƨσяcɛяɛя )" group.
Visit this group at http://groups.google.com/group/mrsorcerer?hl=en.