~ေဆးဘက္ဝင္ရွားေစာင္းလက္ပပ္~
ရွားေစာင္း လက္ပပ္ အရြက္ကိုအရင္းကေနဓါးထက္ထက္နဲ႔ ျဖတ္ပါ။ တစ္ေယာက္စာ အတြက္ပဲ ဆိုရင္ေတာ့ ေလးရြက္၊ ငါးရြက္ေလာက္ အနည္းဆံုး ျဖတ္ယူပါ။ အရြက္ငယ္ ေလးေတြကို မျဖတ္ပဲ အပင္မွာပဲ ခ်န္ထားခဲ့ပါ။ ေရစင္စင္ ေဆးၿပီး ဆူးေတြနဲ႔ ထိပ္ဖ်ားကို ျဖတ္ပစ္ လိုက္ပါ။
၁။ ဓါးနဲ႔ ပါးပါးလွီးၿပီး သစ္သီး ေဖ်ာ္ရည္စက္နဲ႔ ေမႊပါ...
၂။ပိတ္စပါး သန္႔သန္႔နဲ႔ အရည္ညွစ္ပါ။ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ရည္ကို အိုးသန္႔သန္႔ တစ္လံုးနဲ႔ ခံယူပါ။
၃။ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ရည္ကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး မိနစ္၃၀ ခန္႔ၾကာေအာင္ က်ိဳပါ။ ဆူလာတဲ့ အခါမွာ အျမွဳပ္ေတြ တက္လာ ပါလိမ့္မယ္။ တက္လာတဲ့ အျမွဳပ္ေတြကို ခပ္ထုတ္ ပစ္ပါ။ အျမွဳပ္ေတြဟာ ဖန္တဲ့ အရည္ေတြပဲျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ အျမွဳပ္ေတြကို ကုန္ေအာင္ ခပ္ထုတ္ ရတာပါ။
၄။ပ်ားရည္ (သို႔မဟုတ္) သၾကားသန္႔သန္႔ သင့္ရံု ေလာက္ကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အရသာ ျဖစ္ေအာင္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ အေအးခံထားၿပီး ေရခဲ ေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္း ထားႏိုင္လွ်င္ ပိုေကာင္း ပါတယ္။ ေသြးခ်ိဳ၊ ဆီးခ်ိဳ ရွိသူမ်ား အတြက္ကေတာ့ အခ်ိဳ မထည့္သင့္ပါဘူး။ သဘာ၀အတိုင္း ေသာက္တာ ပိုေကာင္း ပါတယ္။ ရွားေစာင္ လက္ပပ္ သတၱဳရည္ကုိ ေန႔စဥ္ ေၾကြဇြန္းႀကီး ၁ဇြန္းႏႈနး္ျဖင့္ သံုးႀကိမ္ ေသာက္သင့္ ပါတယ္။
ရွားေစာင္း လက္ပပ္ရည္ကို ဒီအတုိင္းပဲ ထားမယ္ဆုိရင္ သူ႔ထဲမွာပါ၀င္တဲ့ ေအာက္ဇားလစ္ အက္ဆစ္ Oxalic Acid ေတြက ဓါတ္ေျပာင္း သြားတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေရခဲေသတၱာ မရွိသူမ်ား ႏွစ္ရက္စာ ေလာက္သာက်ိဳခ်က္ ေသာက္လွ်င္ ေကာင္းပါတယ္။ ႏွစ္ရက္ထက္ ပိုမထား သင့္ပါဘူး။
ရွားေစာင္းလက္ပပ္ အမႈန္႔ျပဳလုပ္နည္း...
ရွားေစာင္း လက္ပပ္ အရြက္ကို သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ဆူးေတြနဲ႔ ထိပ္ခၽြန္ေတြကို ဖယ္ၿပီး ပါးႏုိင္ သေလာက္ ပါးေအာင္ လွီးပါ။ ပါးေလ ေကာင္းေလ ျဖစ္ပါတယ္။
လွီးထားတဲ့ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ အဖတ္ေလးေတြကို ၀ါးနဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ဆန္ေကာထဲမွာ ျဖန္႔လွနး္ပါ။တစ္ရက္နဲ႔မေျခာက္ရင္ ႏွစ္ရက္၊သံုးရက္စသည္ျဖင့္လံုး၀ ေျခာက္သြားေအာင္လွန္းပါ။
ႏွစ္ရက္၊ သံုးရက္ ၾကာတဲ့အခါ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ေတြ လံုး၀ ေျခာက္သြားၿပီ ဆိုရင္ ဆံုထဲမွာ ထည့္ၿပီး ေထာင္းပါ။ မႈန္႔မႈန္႔ညက္ညက္ လိုခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ဆန္ကာခ် ေပးရံုပါပဲ။
ရွားေစာင္း လက္ပတ္ အေျခာက္မႈန္႔ ေသာက္နည္းကေတာ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကိုေရေႏြး တစ္ခန္ခြက္နဲ႔ ေရာၿပီး တစ္ေန႔ႏွစ္ႀကိမ္၊ သံုးႀကိမ္ ေသာက္ပါ။
ရွားေစာင္းလက္ပပ္ အမႈန္႔ျပဳလုပ္ဖို႔ အခ်ိန္မရသူေတြ အတြက္ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ အေျခာက္ဖတ္ အတိုင္း ေရေႏြးဆူဆူထဲ ခတ္ၿပီး ေရေႏြးၾကမ္း ေသာက္သလို ေသာက္သံုး ႏုိ္င္ပါ တယ္။ ေသာက္ရတာခက္တယ္ထင္ရင္ေတာ့ပ်ားရည္ ေလးနည္းနည္းထည့္ေသာက္ပါ။ ေသြးခ်ိဳ၊ဆီးခ်ိဳရွိ သူမ်ား အတြက္ကေတာ့ ပ်ားရည္မထည့္သင့္ပါဘူး။ ေပ်ာက္ကင္းကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ ေရာဂါမ်ားကေတာ့ အစာအိမ္ ျပည္တည္နာနဲ႔ အစာအိမ္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳ၊ ေသြးခ်ိဳ၊အသည္း၊ ေသြးတုိးေရာဂါ အစရွိသည္ တုိ႔ကို ကာကြယ္ ေပ်ာက္ကင္း ႏုိင္ပါတယ္။
(note fr'Good health/photo fr'google)
ရွားေစာင္း လက္ပပ္ အရြက္ကိုအရင္းကေနဓါးထက္ထက္နဲ႔ ျဖတ္ပါ။ တစ္ေယာက္စာ အတြက္ပဲ ဆိုရင္ေတာ့ ေလးရြက္၊ ငါးရြက္ေလာက္ အနည္းဆံုး ျဖတ္ယူပါ။ အရြက္ငယ္ ေလးေတြကို မျဖတ္ပဲ အပင္မွာပဲ ခ်န္ထားခဲ့ပါ။ ေရစင္စင္ ေဆးၿပီး ဆူးေတြနဲ႔ ထိပ္ဖ်ားကို ျဖတ္ပစ္ လိုက္ပါ။
၁။ ဓါးနဲ႔ ပါးပါးလွီးၿပီး သစ္သီး ေဖ်ာ္ရည္စက္နဲ႔ ေမႊပါ...
၂။ပိတ္စပါး သန္႔သန္႔နဲ႔ အရည္ညွစ္ပါ။ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ရည္ကို အိုးသန္႔သန္႔ တစ္လံုးနဲ႔ ခံယူပါ။
၃။ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ရည္ကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး မိနစ္၃၀ ခန္႔ၾကာေအာင္ က်ိဳပါ။ ဆူလာတဲ့ အခါမွာ အျမွဳပ္ေတြ တက္လာ ပါလိမ့္မယ္။ တက္လာတဲ့ အျမွဳပ္ေတြကို ခပ္ထုတ္ ပစ္ပါ။ အျမွဳပ္ေတြဟာ ဖန္တဲ့ အရည္ေတြပဲျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ အျမွဳပ္ေတြကို ကုန္ေအာင္ ခပ္ထုတ္ ရတာပါ။
၄။ပ်ားရည္ (သို႔မဟုတ္) သၾကားသန္႔သန္႔ သင့္ရံု ေလာက္ကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အရသာ ျဖစ္ေအာင္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။ အေအးခံထားၿပီး ေရခဲ ေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္း ထားႏိုင္လွ်င္ ပိုေကာင္း ပါတယ္။ ေသြးခ်ိဳ၊ ဆီးခ်ိဳ ရွိသူမ်ား အတြက္ကေတာ့ အခ်ိဳ မထည့္သင့္ပါဘူး။ သဘာ၀အတိုင္း ေသာက္တာ ပိုေကာင္း ပါတယ္။ ရွားေစာင္ လက္ပပ္ သတၱဳရည္ကုိ ေန႔စဥ္ ေၾကြဇြန္းႀကီး ၁ဇြန္းႏႈနး္ျဖင့္ သံုးႀကိမ္ ေသာက္သင့္ ပါတယ္။
ရွားေစာင္း လက္ပပ္ရည္ကို ဒီအတုိင္းပဲ ထားမယ္ဆုိရင္ သူ႔ထဲမွာပါ၀င္တဲ့ ေအာက္ဇားလစ္ အက္ဆစ္ Oxalic Acid ေတြက ဓါတ္ေျပာင္း သြားတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေရခဲေသတၱာ မရွိသူမ်ား ႏွစ္ရက္စာ ေလာက္သာက်ိဳခ်က္ ေသာက္လွ်င္ ေကာင္းပါတယ္။ ႏွစ္ရက္ထက္ ပိုမထား သင့္ပါဘူး။
ရွားေစာင္းလက္ပပ္ အမႈန္႔ျပဳလုပ္နည္း...
ရွားေစာင္း လက္ပပ္ အရြက္ကို သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ဆူးေတြနဲ႔ ထိပ္ခၽြန္ေတြကို ဖယ္ၿပီး ပါးႏုိင္ သေလာက္ ပါးေအာင္ လွီးပါ။ ပါးေလ ေကာင္းေလ ျဖစ္ပါတယ္။
လွီးထားတဲ့ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ အဖတ္ေလးေတြကို ၀ါးနဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ဆန္ေကာထဲမွာ ျဖန္႔လွနး္ပါ။တစ္ရက္နဲ႔မေျခာက္ရင္ ႏွစ္ရက္၊သံုးရက္စသည္ျဖင့္လံုး၀ ေျခာက္သြားေအာင္လွန္းပါ။
ႏွစ္ရက္၊ သံုးရက္ ၾကာတဲ့အခါ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ေတြ လံုး၀ ေျခာက္သြားၿပီ ဆိုရင္ ဆံုထဲမွာ ထည့္ၿပီး ေထာင္းပါ။ မႈန္႔မႈန္႔ညက္ညက္ လိုခ်င္တယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ဆန္ကာခ် ေပးရံုပါပဲ။
ရွားေစာင္း လက္ပတ္ အေျခာက္မႈန္႔ ေသာက္နည္းကေတာ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းကိုေရေႏြး တစ္ခန္ခြက္နဲ႔ ေရာၿပီး တစ္ေန႔ႏွစ္ႀကိမ္၊ သံုးႀကိမ္ ေသာက္ပါ။
ရွားေစာင္းလက္ပပ္ အမႈန္႔ျပဳလုပ္ဖို႔ အခ်ိန္မရသူေတြ အတြက္ ရွားေစာင္း လက္ပပ္ အေျခာက္ဖတ္ အတိုင္း ေရေႏြးဆူဆူထဲ ခတ္ၿပီး ေရေႏြးၾကမ္း ေသာက္သလို ေသာက္သံုး ႏုိ္င္ပါ တယ္။ ေသာက္ရတာခက္တယ္ထင္ရင္ေတာ့ပ်ားရည္ ေလးနည္းနည္းထည့္ေသာက္ပါ။ ေသြးခ်ိဳ၊ဆီးခ်ိဳရွိ သူမ်ား အတြက္ကေတာ့ ပ်ားရည္မထည့္သင့္ပါဘူး။ ေပ်ာက္ကင္းကာကြယ္ႏုိင္တဲ့ ေရာဂါမ်ားကေတာ့ အစာအိမ္ ျပည္တည္နာနဲ႔ အစာအိမ္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ေရာဂါ၊ ဆီးခ်ိဳ၊ ေသြးခ်ိဳ၊အသည္း၊ ေသြးတုိးေရာဂါ အစရွိသည္ တုိ႔ကို ကာကြယ္ ေပ်ာက္ကင္း ႏုိင္ပါတယ္။
(note fr'Good health/photo fr'google)
ေမွာ္ဆရာအဖြဲ ့မွ ေန ့စဥ္ေမးလ္မ်ား ရယူလိုပါက http://groups.google.com/group/mrsorcerer/subscribe?hl=en ကို ႏွိပ္ျပီး မန္ဘာ၀င္ႏိုင္ပါသည္ ။
မန္ဘာ၀င္မ်ား မိမိတို.သိထားသည္မ်ားကို မွ်ေ၀လိုပါက mrsorcerer@googlegroups.com သို. ေမးလ္ပို.ႏိုင္ပါသည္ ။
ေမွာ္ဆရာအဖြဲ ့မွ ႏႈတ္ထြက္လိုလွ်င္ mrsorcerer+unsubscribe@googlegroups.com ကိုႏွိပ္ျပီး ေမးလ္ပို.ပါ ။
စာလက္ခံလိုသည့္ပံုစံ ျပင္လိုလွ်င္ http://groups.google.com/group/mrsorcerer?hl=en ကို သြားပါ ။
ေမွာ္ဆရာ အဖြဲ ့၏ စည္းကမ္းမ်ားကို သိလိုလွ်င္ http://groups.google.com/group/mrsorcerer/browse_thread/thread/af2f4a1d44d4d909?hl=en တြင္ ဖတ္ရႈႏိုင္ပါသည္ ။
Facebook (FB) ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔သို႔ Mail ပို႔လိုလွ်င္ mrsorcerer2@groups.facebook.com
FB ေမွာ္ဆရာအဖြဲ႔သို့ ၀င္ရန္ http://www.facebook.com/home.php?sk=group_173571176006981&ap=1
ေမွာ္ဆရာ အဖြဲ ့ႏွင့္ပက္သက္၍ ေ၀ဖန္အၾကံျပဳလိုပါက >>>
ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ ( mrsorcerer9@gmail.com, mrsorcerer27@gmail.com ) ထံသို.
ေပးပို.ႏိုင္ပါသည္ ။
ခင္မင္စြာျဖင့္
ဦးဦး ေမွာ္ဆရာ
---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "ေမွာ္ဆရာ အဖြဲ ့ ( Ѧя Ƨσяcɛяɛя )" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to mrsorcerer+unsubscribe@googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.